Wie zijn wij?

Wij zijn een enthousiast team professionals. De mens en zijn lichaam staan centraal in onze praktijk.

Ons team bestaat uit 4 ervaren fysiotherapeuten met ieder zijn eigen specialiteit. Zo hebben wij manueeltherapie, sportblessure behandeling, dry needling, COPD behandeling en behandeling met acupunctuur en/of Chinese kruiden.

Persoonlijke aandacht en een gerichte aanpak, dat is onze benadering. De therapie wordt weliswaar volgens de vereiste protocollen uitgevoerd maar is ook voor u persoonlijk op maat gemaakt. Daarbij is het herstel van uw gezondheid de spil waar onze praktijk om draait!

Ons doel is dat u soepel, krachtig en vitaal door het leven beweegt. Het middel is onze kennis en ervaring.

Frank de Steenwinkel

Frank de SteenwinkelAl meer dan 30 jaar werk ik met veel plezier in de wijk Hoograven. Na mijn afstuderen als fysiotherapeut in 1980 ben ik in een particuliere praktijk in deze wijk gaan werken. In februari 1994 heb ik samen met 2 collega’s praktijk “Hoograven” opgericht. Binnen mijn werk als fysiotherapeut hanteer ik de volgende uitgangspunten:

Ieder mens is uniek en heeft recht op een individuele, op die persoon aangepaste aanpak.

Door het doen van uitgebreid onderzoek, de oorzaak van de klachten kunnen verklaren.
Duidelijke uitleg geven over de oorzaak, de gevolgen en het herstel.
In overleg met de patiënt bespreken wat de behandelmogelijkheden zijn en hoe het behandelplan eruit zal gaan zien.
Ook aandacht voor de mentale en sociale gevolgen van de klachten / het verminderd functioneren.

Naast de “algemene fysiotherapie” heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van sportgerelateerde klachten. In de loop der jaren heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van orthopedie, sportfysiotherapie, psychosomatiek en tapen Ruim 20 jaar ben ik als stagebegeleider verbonden geweest aan de Hogeschool Utrecht. Ik sta ingeschreven in het BIG register en in het centrale kwaliteitsregister voor fysiotherapeuten.

 

Maak nu een afspraak met Frank
Jacques Zandstra

Jacques ZandstraIk ben in 1980 afgestudeerd en sinds mijn afstuderen werkzaam in een particuliere praktijk. Mede met Frank de Steenwinkel heb ik in 1994 praktijk ‘Hoograven’ opgericht. Binnen onze praktijk houd ik mij bezig met “de buitenpraktijk” ofwel behandelen van patiënten aan huis.

Patiënten die ik aan huis behandel zijn niet in staat om naar de praktijk te komen. Over het algemeen zijn dit patiënten die na een operatie thuis nabehandeld moeten worden bijvoorbeeld na een nieuwe heup, nieuwe knie, een herniaoperatie, een hersenbloeding hebben gehad, COPD patiënten of patiënten die niet meer voldoende mobiel zijn om zelf naar de praktijk te komen. Dit doe ik al vele jaren met plezier. Hierdoor heb ik veel ervaring met alle mogelijke aandoeningen opgebouwd.
Op de praktijk behandel ik uiteraard ook patiënten met zeer uiteenlopende klachten. Tevens behandel ik manueel therapeutisch.

 

Maak nu een afspraak met Jacques
Raquel van der Klei

Raquel van der KleiHallo, ik ben Raquel van der Klei. Ik woon in Utrecht, ben getrouwd en moeder van twee kinderen. In onze praktijk ben ik drie dagen werkzaam als fysiotherapeut, acupuncturist en Chinees herbalist. Kort gezegd; Westerse en Oosterse therapeut.

In 1989 begon ik als allround fysiotherapeut te werken. In verschillende praktijken binnen Nederland heb ik veel ervaring opgedaan. In 1996, mijn oudste zoon was 1 jaar heb ik mijn avontuurschoenen aangedaan en ben ik met mijn gezin geëmigreerd naar La Palma, Canarsich eiland. Ik heb daar 2,5 jaar een eigen fysiotherapiepraktijk gerund. Door sterke heimwee naar familie en Nederland besloten we om terug te keren naar eigen land.

Sinds 2005 ben ik ook werkzaam als geregistreerd acupuncturist. Ik behandel uiteenlopende klachten. Dit kunnen zowel fysieke klachten als mentale klachten zijn. (zie mijn website www.oostenwest.net voor meer informatie) Per 2011 heb ik succesvol de opleiding Chinese herbalist afgerond. Wanneer dat nodig mocht zijn combineer ik deze twee therapievormen.
De holistische combinatie van Westerse en Oosterse therapie behandelt het lichaam vanuit verschillende concepten. Klachten worden op deze wijze bij de bron aangepakt waardoor het genezingsproces op gang komt en de gezondheid verbetert en herstelt. Zo benader ik mijn werk als therapeut; met persoonlijke aandacht en een gerichte aanpak.

 

Maak nu een afspraak met Raquel
Sevim Cinibulak

Sevim Cinibulak (1973) is sinds 2014 actief als Algemeen Fysiotherapeut en Hart- vaat- en longfysiotherapeut. Lid VHVL, KNGF en Netwerk COPD Utrecht.

Per 1 januari 2019 verzorgd Sevim de COPD behandelingen binnen praktijk Hoograven.

Maak nu een afspraak met Sevim

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00

Adres

Verlengde Hoogravenseweg 298, 3523KJ Utrecht

Telefoon

030 287 18 39