Sportblessure behandeling

Oorzaken van sportblessures

Sportblessures kunnen ontstaan door een trauma, onjuiste trainingsmethoden, slechte voorbereiding of warming-up, onvoldoende conditie, slecht materiaal of verkeerd schoeisel.

Acute blessures worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een val, klap, botsing of een verkeerde beweging. Vaak ontstaat dan een zwelling, kneuzing, scheuring, verstuiking of botbreuk.

Een chronische blessure, ook wel overbelastingsblessure genoemd, ontstaat door het voortdurend herhalen van een bepaalde beweging waardoor bepaalde spieren en pezen overbelast kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is de tennisarm. Sportblessures kunnen ook ontstaan door interne factoren, zoals leeftijd, lichaamsbouw, een afwijkend bewegingspatroon, een slechte houding of de invloed van bepaalde ziekten (infecties). De meeste sportblessures komen voor aan enkels, knieën, pols of handen.

De Behandeling

Bij acute blessures zal de therapie in eerste instantie gericht zijn op herstel van de kapotte weefsels. Hierna zal aandacht besteedt worden aan begeleiding bij het weer opbouwen van de sportactiviteit.

Bij chronische blessures zal gekeken worden naar de oorzaken van de overbelasting. Hierbij zal de nadruk van de behandeling liggen bij het wegnemen van deze oorzaken en het verbeteren van de belastbaarheid, zodat snel weer gesport kan worden.
Door onze jarenlange ervaring met sportblessures zijn wij bekend met nagenoeg alle voorkomende sportblessures.

Telefonisch bereikbaar

Maandag t/m vrijdag
7.30-18.00

 

030 287 18 39

Adres

Verlengde Hoogravenseweg 298, 3523KJ Utrecht