Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van onder andere spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken; het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is , besef je pas als je ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.
Degene die daar alles van af weet, is de fysiotherapeut: de deskundige van ons dagelijks bewegen. Bij hem of haar kun je terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Binnen deze therapievorm wordt gewerkt aan de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te verbeteren en spierkracht te vergroten. En ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren. Soms ook om een betere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling doe je ook vaak zelf oefeningen thuis. Deze oefeningen helpen je je bewust te maken van de beste manier om te bewegen en om weer vertrouwen te krijgen in het eigen lichaam. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en fysiotechniek.
De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leer je voldoende en verantwoord te bewegen. Zo word je bewust wat goed voor je is en wat mogelijk problemen veroorzaakt. Dit inzicht is nodig om herhaling of verergering van de klachten te voorkomen. Het is belangrijk dat je zelf meewerkt aan het verminderen van je klachten door oefeningen te doen.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00

Adres

Verlengde Hoogravenseweg 298, 3523KJ Utrecht

Telefoon

030 287 18 39