Acupunctuur

Acupunctuur en Chinese kruiden zijn beide een behandelmethode uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze eeuwenoude geneeskunde is gebaseerd op het inzicht dat lichamelijke en psychische klachten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. De Traditionele Chinese Geneeskunde heeft daarbij een holistische uitgangspunt; lichaam en geest worden als eenheid gezien.

Tijdens een behandeling worden dunne naaldjes op bepaalde acupunctuurpunten geplaatst. Deze punten bevinden zich op energiebanen (meridianen) waarlangs levensenergie in het lichaam circuleert.

Door het reguleren van deze energiestroom ontstaan de volgende veranderingen:

  • Betere doorstroom van energie
  • Verdwijnen van de energieblokkades
  • Toename van de hoeveelheid energie
  • Kwaliteitsverbetering van de energie

Het plaatsen van deze zeer dunne naaldjes is vrijwel pijnloos en de naaldjes blijven ongeveer 20 minuten zitten.

De acupunctuurbehandeling kan worden aangevuld met kruidentherapie. Deze kruiden worden in poedervorm gegeven en zijn daardoor makkelijk in gebruik. Bij bepaalde klachten zorgt het gebruik van kruiden voor een intensievere aanpak van de acupunctuurbehandeling.

Een onderdeel van de acupunctuurbehandeling is een evaluatie met u na 5 behandelingen. Wij werken resultaatgericht en willen zeker van zijn dat uw herstel voldoende in beweging is gekomen.

Als geregistreerd acupuncturist worden de acupunctuurbehandelingen door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed mits u aanvullend verzekerd bent.

Meer informatie op www.oostenwest.net.

Telefonisch bereikbaar

Maandag t/m vrijdag
7.30-18.00

 

030 287 18 39

Adres

Verlengde Hoogravenseweg 298, 3523KJ Utrecht